Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیاری از ناشران، نویسندگان و شاعران بر غالب بودن مجموعه‌های داستانی در مقایسه با شعر در بازار نشر تأکید می‌کنند.

 

مدتی پیش بود که در گفت و گویی خارج از مصاحبه رسمی، دو نفر از شاعران کشور گلایه‌هایی مبنی بر بازار نشر به ویژه برای مجموعه‌های شعر داشتند؛ به طوری که آن‌ها تأکید کردند مجموعه‌های داستانی با استقبال بیشتری روبرو هستند و در مقابل، بازار شعر فقط برای برخی از شاعران و افراد مشهور مناسب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گلایه این دو شاعر به حدّی بود که می‌گفتند همه این موارد باعث می‌شود تا شاعران دیگری که دنبال کننده‌های چندصدهزارتایی مجازی ندارند و یا با وجود اشعار بسیار خوب، اسمشان هنوز سرِ زبان‌ها نیفتاده است به نوعی امیدشان در این مسیر پر فراز و نشیب کمتر و کمتر شود.

عباس معصومی، مولف و ناشر انتشارات چهل میقات می‌گوید: به نظرم، از مجموعه‌های داستانی در مقایسه با مجموعه‌های شعری استقبال بیشتری می‌شود و فکر می کنم، داستان‌ها تأثیر گذاری بیشتری هم در میان مخاطبان دارند. واقعیت این است که کتاب‌های شعری رده‌های سنی قبل از دبستان با استقبال زیادتری روبرو هستند.

او دلیل اقبال عمومی به مجموعه‌های داستانی و تجدید چاپ برخی از آن‌ها را فرهنگ سازی کم در خصوص مقوله شعر و شاعری عنوان و تأکید می‌کند، اگرچه در کشور ما، فرهنگ شعر و شاعری کمتر جا افتاده است، ولی در کشوری مثل تاجیکستان، بسیار به شعر علاقه دارند. از این رو، وقتی فرهنگ شعر آن طور که باید در میان افراد جامعه جا نیفتد، ذوق شعرخوانی آن‌ها نیز بسیار کم می‌شود.

به گفته این ناشر، رونق شعر در صدر اسلام هم وجود داشت؛ ولی الان شعر در جایگاه واقعی خود نیست و شعر نو هم که تا حدی با اقبال روبروست، افراد خاصی طرفدارش هستند و در میان عامه مردم جایگاه خود را پیدا نکرده است.

نادر قدیانی ناشر انتشارات قدیانی از دیگر فعالان حوزه نشر در این خصوص، می‌گوید: قطعاً مجموعه‌های داستانی اعم از رمان، داستان‌های کوتاه و بلند، همیشه غالب بر مجموعه‌های شعری بوده اند. هرچند که در رده‌های سنی خردسال، مجموعه‌های شعری کار شده است که اگرچه غالب بر داستان نبوده اند، ولی حرفی برای گفتن داشته اند و روز به روز، این روند با توجه به شرایط فعلی و تحصیلات والدین، رو به پیشرفت است.

به گفته او، گروه سنی نوجوان و بزرگسال تمایل بیشتری به تهیه کردن مجموعه‌های داستانی دارند که باید در این خصوص، پژوهش‌هایی صورت بگیرد تا چرایی آن مشخص شود. از نظر قدیانی نبود کاغذ و ثبات قیمت آن باعث شده نویسندگان، ناشران و مخاطبان، از بازار نشر بهره کافی نبرند.

این در حالی است که سارا عرفانی، نویسنده درمورد استقبال مردم از مجموعه های داستانی در مقایسه با شعر می‌گوید: نمی‌توان این موضوع را به طور کلی برای همه کتاب‌ها عنوان کرد. چون کتاب‌های شعر پرمخاطب هم وجود دارند که از آن جمله می‌توان به مجموعه‌های شعرهای فاضل نظری اشاره کرد. اما شاید کتاب‌های داستان برای مخاطب جذاب‌تر هستند چراکه اساساً، مخاطب از شنیدن قصه و داستان لذت می‌برد و به عنوان یک میل درونی، از ابتدای خلقت انسان همراه او بوده است. زیرا انسان‌ها در لحظاتی از زندگی خود، برای یکدیگر داستان و ماجرا‌هایی را تعریف می‌کردند و این موضوع برایشان جذابیت داشته است و شاید برای همین است که شاعرانی مثل سعدی، نظامی و... در اشعارشان داستان می‌گفتند و ماجرای داستانی اشعار آن‌ها همیشه برای مخاطب جذاب بوده است.

این نویسنده می گوید وضعیت کتاب در کشور ما خوب نیست. به طور مثال؛ ما شاهد تبلیغ‌های چیپس و پفک و... از تلویزیون هستیم، ولی کتاب، هیچ جایی در این تبلیغ‌ها ندارد. نمی‌گویم باید در کنار این خوراکی‌ها تبلیغ شود اما طبیعی است که وقتی یک ناشر یا نویسنده نتواند برای کتاب خود با هزینه‌ای هنگفت، تبلیغ کند چنین اتفاق‌هایی نیز رخ دهد و‌ ای کاش، برای کتاب در رسانه‌های ما، جای ویژه‌ای وجود داشت.

عرفانی تصریح کرد که برنامه‌هایی برای معرفی کتاب وجود دارند، ولی تعداد آن‌ها بسیار کم است و درواقع، برای تبلیغ کتاب‌ها هیچ فکری نشده است تا جایی که این موضوع صرفاً محدود به هفته کتاب بود که نویسنده‌ها و کتاب هایشان، در قالب بیلبورد‌هایی معرفی شدند و واقعاً حیف است که این اتفاق، همان یک هفته بیفتد و بعداً چنین چیزی را مشاهده نکنیم. روی کتاب‌ها تبلیغ‌های خوبی انجام نمی‌شود و متولیان فرهنگی باید بیشتر روی این موضوع کار کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مجموعه های داستانی مجموعه های شعر بازار نشر کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۸۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «آینده می‌افتد زمین» رونمایی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم رونمایی از کتاب «آینده می‌افتد زمین» نوشته ستاره محمدی با حضور جمعی از علاقمندان کتابخوانی و اعضای کانون ادبی زنگ داستان، فردا پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت در فرهنگسرای خلاق برگزار می شود.

در این مراسم ستاره محمدی نویسنده کتاب «آینده می‌افتد زمین»، طاهره امینی جزه کارشناس ادبی، معصومه خوانساری منتقد ادبی و اعضای کانون زنگ داستان و علاقمندان به داستان نویسی حضور دارند.

نویسنده در این کتاب دیالوگ های خوبی استفاده می‌کند و تصویرهای زیبایی را خلق می کند که گاهی کاملاً با یک خط داستانی و یک پیرنگ مواجه می‌شویم که برخی از این آثار به تنهایی یک مینیمال یا یک داستان کوتاه است.

آثار نویسنده ستاره محمدی اغلب با رویکرد اجتماعی خلق شده و نقش زنان و دختران در کتاب او پر رنگ است و مقوله هایی همچون ترس، تنهایی، عشق، فقر، بی‌عدالتی، تبعیض، ظلم، فراموشی، جنگ، مرگ بهانه‌های ساختن روایت‌های او هستند و ماهک دختر نوجوانی است که در جای جای کتاب دیده شده و نویسنده برای نوشتن، زنان و دختران، عشق به مادر و تلاشی که در جای جای داستان با ناامیدی همراه است چرا که راوی این آثار، همواره از آینده‌ای که شاید به زمین بیفتد هراس دارد.

کتاب «آینده می افتد زمین» نوشته ستاره محمدی در ۸۸ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه توسط انتشارات ناران در سال ۱۴۰۲ وارد بازار نشر شده است.

مراسم رونمایی از کتاب «آینده می افتد زمین» پنج شنبه ۲۰ اردیبهشت از ساعت ۱۴:۳۰ در فرهنگسرای خلاق به نشانی خیابان پیروزی، خیابان شکوفه، خیابان شهید کاظمی، جنب بوستان گلزار برگزار می شود.

کد خبر 6100482 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • کتاب «آینده می‌افتد زمین» رونمایی می‌شود
  • کتاب جدید بهمن پگاه راد رونمایی می شود
  • تازه ترین کتاب اسماعیل امینی درباره مردم کوچه و بازار است
  • حفاظت و حراست از اراضی ملی اولویت دستگاه‌های متولی باشد
  • داستانی عرفانی با چاشنی فانتزی
  • محمدعلی علومی، نویسنده و طنزپرداز درگذشت
  • نویسنده سرشناس ایرانی در ۶۳ سالگی درگذشت
  • قیمت قالب فلزی لبه ۵ با قیمت دلار بالا رفت؟!
  • محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت
  • انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب