Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با سالروز تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی؛ حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی به بازار تهران رفت و با برخی از کسبه و معتمدین بازار تهران در مورد رونق تولید و مشکلات این عرصه بحث و گفتگو کرد. این دیدار با هدف توجه بیشتر رسانه‌ها و فعالان عرصه تبلیغ به موضوع اقتصاد ملی و مسائل روز کشور انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از این، حضور حجت‌الاسلام قمی در مناطق سیل‌زده به‌عنوان اولین مسئولی که در اول فروردین به این مناطق عازم شد باعث ایجاد موج جدیدی از گروه‌های جهادی روحانی برای خدمت‌رسانی به مناطق سیل‌زده شد.

قمی در ابتدا با حضور در بخش‌های مختلف بازار با تعدادی از کسبه و معتمدین بازار در اصناف پوشاک، بلور فروشی، کفش فروشان، فرش فروشان، خرازان و لوازم خانگی به گفتگو پرداخت و نقطه نظرات آنان را در جهت ارتباط بهتر سازمان تبلیغات با بازار جویا شد. قمی پیش از این از بازگشت به ظرفیت‌های مردمی برای امر مهم تبلیغ سخن گفته بود که باید همه اقشار و اصناف برای آن تلاش کنند.

در انتهای دیدار که تا اذان ظهر به طول انجامید، حجت الاسلام قمی به گفتگو با مردم و شنیدن نقطه نظرات و انتقادات مردم پرداخت.

آیت‌الله تحریری: در زمینه تولید هنر؛ محور باید نشان دادن هنر الهی باشد تا مخاطبین متوجه شوند هنر الهی در عالم چیست

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی پس از اقامه نماز ظهر و عصر در مسجد مدرسه مروی بازار، به دیدار آیت‌الله تحریری تولیت مدرسه علمیه مروی تهران رفت و طی مراسمی عمامه صد درصد ایرانی را به آیت‌الله تحریری تولیت حوزه علمیه مروی تهران اهدا کرد.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در این دیدار گفت: تولید پارچه این عمامه توسط طلاب اصفهان انجام شده‌است و در راستای حمایت از کالای ایرانی و رونق تولید این محصول نیاز به حمایت دارد و سازمان تبلیغات اسلامی در حد توان خود درصدد حمایت از این طلبه‌هاست.

وی ادامه داد: این پارچه درقیاس با نوع خارجی از لحاظ هزینه باصرفه‌تر است و به‌زودی نیز چادر مشکلی هم به این تولیدات اضافه خواهد شد.

آیت‌الله تحریری تولیت مدرسه حوزه علمیه مروی تهران نیز در این دیدار ضمن حمایت از تولیدات ایرانی به بحث تبلیغ در سازمان تبلیغات اسلامی اشاره کرد و گفت: مسئله تبلیغ اساس کار انبیا است و انبیا قبل از اینکه تبلیغ کنند از ناحیه خداوند تعلیم و تهذیب شدند و تبلیغ دینی مستلزم این دو مسئله است.

وی بابیان اینکه باید محتوای تبلیغی در جهت تعلیم و تهذیب باشد اضافه کرد: روش ابلاغ برگرفته از محتوا است و باید هدف تبلیغ قرار بگیرد این در حالی است که حقایق عالم بر محور توحید و معارف اساسی دین و ولایت است و نباید فراموش شود.

آیت‌الله تحریری تأکید کرد: خدا را شکر می‌کنیم که نعمت بزرگی نصیب ما شده و در زمانی زندگی می‌کنیم که توانستیم حضور ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری را احساس کنیم.

وی بابیان اینکه باید محبت اهل‌بیت علیهم‌السلام را تبلیغ کنیم اظهار داشت: اگرچه می‌دانم سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت‌های مختلفی را بر عهده دارد اما درزمینهٔ تولید هنر؛ محور باید نشان دادن هنر الهی باشد تا مخاطبین متوجه شوند هنر الهی در عالم چیست.

تولیت حوزه علمیه مروی تهران گفت: بسیاری هنر را بیشتر سرگرمی و تخیل می‌دانند درحالی‌که هنر واقعی هنری است که باید روح تکامل‌پذیر و حقیقت‌جویی انسان را ارتقا دهد.

وی تصریح کرد: متأسفانه برخی‌ها به سمت پرورش تخیلات حیوانی گرایش دارند درحالی‌که ما باید تلاش کنیم هنرهای الهی را تبلیغ کنیم و اگر تخیلی هم هست در این زمینه باشد.

به گفته وی، مبنای حرکت ما باید محتوای الهی و درک عظمت دین الهی باشد و تربیت افرادی که معتقد به فرهنگ اسلامی و دینی هستند باید در اولویت قرار بگیرند.

وی افزود: در کارهای تولید هنری باید آدم‌های دینی و مذهبی نیز حضور فعالی داشته باشند.

تولیت حوزه علمیه مروی تهران بابیان اینکه امیدوارم همه راه تقوا را در پیش بگیریم به ابعاد مقاومت از سوی رهبری هم اشاراتی داشتند.

آیت الله جاودان: اندازه توانی که برای اصلاح سازمان تبلیغات اسلامی به کار می‌بندید برای اصلاح و ارتقا سینما کارکنید

حجت الاسلام والمسلمین محمد قمی پس از دیدار با آیت‌الله تحریری، در حسنیه شیخ مرتضی زاهد رحمت الله علیه با آیت‌الله محمدعلی جاودان دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار آیت الله جاودان خطاب به حجت الاسلام والمسلمین محمد قمی گفت: اندازه توانی که برای اصلاح سازمان تبلیغات اسلامی به کار می‌بندید برای اصلاح و ارتقا سینما کارکنید.

این استاد عالی اخلاق در ادامه اذعان داشت: مدارس صدرا و حوزه هنری از مهم‌ترین بازوان تبلیغی پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی به شمارمی روند.

گفتنی است، در پایان این دیدار هم حجت الاسلام و المسلمین محمد قمی عمامه تولیدشده توسط طلاب اصفهان را به آیت الله جاودان اهداء کرد.

آیت‌الله رشاد: در دوره جدید سازمان تبلیغات اسلامی، تلاش درزمینهٔ تبلیغ، فنی‌تر شده است

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی در دیدار با آیت‌الله رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و عضو شورای انقلاب فرهنگی نیز با بیان این موضوع که چند طلبه اصفهانی در راستای حمایت از تولید ملی دغدغه این موضوع را پیدا می‌کنند که از عمامه‌ای استفاده کنند که به دست خودشان و تماماً در کشور تولیدشده است، در مراسمی عمامه صد درصد ایرانی که توسط این طلاب تولیدشده را به آیت‌الله رشاد اهدا کرد.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در این دیدار با تأکید بر حمایت از تولید عمامه کاملاً ایرانی از آیت‌الله رشاد خواست که در مورد کنگره ملی سازمان تبلیغات اسلامی که قریب یکماه دیگر برگزار می‌شود رهنمودهایی داشته باشند. سپس آیت‌الله رشاد ضمن حمایت از تولید این نوع فعالیت‌ها گفت: انعکاس این‌گونه اخبار بسیار مهم است و باید در مورد چگونه رسانه‌ای شدن این‌گونه خبرها برنامه‌ریزی شود.

موضوع بعدی که رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به آن اشاره کرد بحث برگزاری کنگره ملی سازمان تبلیغات اسلامی بود، آیت‌الله رشاد در اینباره گفت: باید در مورد برگزاری این کنگره دقت لازم لحاظ شود و این مراسم تنها نباید بزرگداشت سازمان تبلیغات اسلامی باشد بلکه باید بحث کنگره، تحول حوزه تبلیغی باشد لذا باید این کنگره مدیریت شود و تجربه سازمان تبلیغات اسلامی در یک بخش جداگانه مطرح شود.

وی با مثبت خواندن فعالیت‌های رئیس پیشین سازمان تبلیغات اسلامی و فعالیت‌هایی که وی از حیث توسعه‌سازمانی انجام داده است خطاب به حجت‌الاسلام و المسلمین محمد قمی گفت: بنده فعالیت‌های سازمان را دنبال می‌کنم در دورهٔ جدید سازمان تبلیغات اسلامی، تلاش در زمینه تبلیغ فنی‌تر شده است و با تحفظ جایگاه تبلیغ سنتی، توجه خاصی به توسعه تبلیغ با شیوه‌های جدید شده که این اتفاق بسیارخوبی است. همچنین تحرک در برنامه‌ها و تردد شما در نقاط مختلف کشور اتفاق خوبی است چراکه تبلیغ ذاتاً یک امر صفی است.

عضو شورای انقلاب فرهنگی بابیان اینکه تبلیغ یک امر تخصصی است و نمی‌توان بدون تکان خوردن از اتاق کار خود به آن دسترسی پیدا کرد اظهار داشت: جابه‌جایی‌ها و نوسازی سازمان تبلیغات اسلامی کار ارزشمندی است اما باید حواسمان باشد که تشکیلات خیلی فربه نشوند ضمن اینکه اگر جابه‌جایی نیروها با معیار و اصول باشد مثمر ثمر خواهد بود و می‌تواند بر تحرک سازمان تأثیرگذار باشد.

به گفته آیت‌الله رشاد، اگر مدیری در جایگاه خود احساس امنیت کند و نگران جابه‌جایی خود نباشد آنگاه است که رخوت و سستی به سراغش خواهد آمد و تهی از خلاقیت و ابتکار خواهد شد.

وی در پایان سخنان خود تأکید کرد با انتخاب حجت‌الاسلام قمی، سازمان تبلیغات اسلامی جوان‌تر شده است.

کد خبر 4648567

منبع: مهر

کلیدواژه: حجت الاسلام محمد قمی سازمان تبلیغات اسلامی حمایت از تولید ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۹۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، این کتاب یکی از دستاوردهای اولین «همایش مسجد و نظم اجتماعی در ایران» است که از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شده است. 

کتاب «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه» با تأکید بر اینکه مساجد به‌عنوان مراکز سنتی تبلیغات و ارتباطات، جایگاه خاص و ظرفیت گسترده‌ای برای تبلیغات دینی دارند، تلاش می‌کند در پژوهشی آسیب‌شناسانه عوامل اختلال در کارکرد تبلیغی مساجد را شناسایی و در نهایت، راهکارهایی برای برطرف شدن آن‌ها ارائه کند.

پژوهشگر در این اثر تلاش می‌کند به این سوالات پاسخ دهد که آیا مساجد موجود دارای ظرفیت کافی (فضا، تجهیزات و...) برای اجرای امور تبلیغی هستند؟ چه مشکلات و کمبودهایی در مساجد بر سر راه اجرای تبلیغ دینی وجود دارد؟ مشکلات و کمبودهای موجود چه اختلالاتی را در امر تبلیغ دینی و اثربخشی آن به ‌وجود آورده است؟ برای رفع آسیب‌های موجود در امر تبلیغ دینی مساجد، چه اقداماتی باید صورت پذیرد؟

در همین راستا از طریق مطالعۀ منابع مکتوب و مصاحبه با ائمۀ جماعت و دست‌اندرکاران و فعالان مساجد و نظرسنجی از نمازگزاران و بررسی چهار مسجد انتخابی، ابتدا وضعیت مطلوب و موجود مساجد را مشخص و سپس از مقایسۀ این دو، آسیب‌های تبلیغات دینی در مساجد را شناسایی می‌کند.

در این پژوهش، مشکلات و کمبودهای موجود بر سر راه تبلیغات دینی مساجد، در ۶ دسته و شاخص‌های متعدد «برنامه‌ها و فعالیت‌های مختلف با هدف تبلیغ دینی در مساجد»، «روش‌ها و ابزار و امکانات تبلیغی در مساجد»، «نحوۀ برقراری ارتباط بین مسئولان مساجد و مردم»، «نقش امام جماعت در تبلیغ دینی مساجد»، «نقش خادم مسجد در تبلیغ دینی» قرار گرفته‌ است. وجود آسیب در هریک از شاخص‌ها، به‌نسبت اولویت و اهمیت آن، پیامدهای متفاوتی دارد که همۀ پیامدها در نهایت به شکست خوردن تبلیغات مساجد در رسیدن به اهداف منجر می‌شود.

مطابق نتایج حاصل از مصاحبه با امامان جماعت و اعضای هیئت‌امنا و فعالان ۴ مسجدِ مورد مطالعه در این اثر، بزرگ‌ترین آسیب در تبلیغات دینی در مساجد، موازی‌کاری در سازمان‌های مرتبط با امور مساجد، نبودِ برنامۀ تبلیغی مفید و افراد اجراکنندۀ آن و نبودِ امکانات و ابزارهای لازم برای پاسخ‌گویی به نیازهاست. اختلاف سلیقه بین کارگزاران مسجد و کاهش بازدهی مسجد، دخیل‌نکردن جوان‌ها در امور مساجد و انتخاب‌نکردن موضوعات تبلیغی متناسب با جوانان، نبود کانال ارتباطی بین دانشمندان و علمای بنام با مسجد، اختصاص ندادن بودجۀ لازم برای تبلیغات دینی در مساجد، مسئلۀ خرافات و مستند نبودن سخنرانی‌ها و مداحی‌ها در هیئت‌ها به روایات و قرآن و تاریخ معتبر، نشناختن تهدیدها و ابتلائات اجتماعی توسط مسئولان مسجد، به‌ویژه روحانیان، عدم استفاده از امکانات و روش‌های مختلف صحیح و مثمر مانند دیگر ادیان در استفاده روزانه از انواع کتاب، نرم‌افزارهای مختلف، بروشورهای تبلیغی، برگزاری اردوهای متعدد و استفاده از روش‌های نادرست و اجراهای ناقص که باعث رانده‌شدن افراد از دین می‌شود، از دیگر آسیب‌هایی است که به آن اشاره شده است.

پژوهشگر در فصل پایانی به برآیندی کلی از مصاحبه‌ها می‌رسد و برخی از اختلالات و پیامدهای ناشی از کمبودها و آسیب‌های تبلیغات دینی در مساجد را برمی‌شمارد که عبارت‌اند از: مؤثر نبودن تبلیغات دینی مساجد علی‌رغم تلاش‌های متعدد، به‌سبب نادرست یا ناقص بودن تلاش‌ها و گام‌های برداشته‌شده؛ هدر رفتن وقت و انرژی و بودجه‌های صرف‌شده در فعالیت‌هایی که ناقص اجرا شده‌اند؛ شکست خوردن تبلیغات دینی ضعیف ما در مقابل تبلیغات قدرتمند دشمنان در جذب مخاطبان و گرایش مخاطبان به تبلیغات و رسانه‌های بیگانه؛ جذب نشدن قشرهای مختلف به مسجد و به‌تبع آن، کاهش جمعیت مساجد و از دست دادن بخش وسیعی از مخاطبان تبلیغات دینی؛ زده و فراری شدن افراد مختلف به‌ویژه قشر حساس نوجوان و جوان از دین و مسجد به‌خاطر رفتارهای نادرست برخی افراد؛ مخاطب دائمی و ماندگار نشدن افراد به‌ویژه جوانان به‌عنوان آینده‌سازان مملکت در مسجد.

قربانیان در پایان برای رفع آسیب‌های تبلیغات دینی مساجد، پیشنهادهای کاربردی و پژوهشی ارائه می‌دهد که تشکیل شورای طرح و برنامه‌ریزی قوی و کارآمد با حضور کارشناسان خبرۀ حوزه و دانشگاه؛ تعیین راهبرد و اهداف و سیاست‌های اجرایی و برنامه‌ای برای مسجد؛ تدوین طرح و برنامۀ درازمدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت برای تبلیغات دینی مساجد؛ ایجاد مرکز قوی پژوهشی و تحقیقاتی ملی و بین‌المللی ویژۀ مساجد؛ تهیۀ طرح سامان‌دهی مساجد کشور؛ تعدیل و سامان‌دهی تعدد مراکز دخیل در امور مساجد؛ تهیۀ بانک اطلاعات مساجد کشور؛ حذف نهادهای متعدد دینی که فعالیت‌های موازی با مساجد انجام می‌دهند، از آن جمله‌اند.

همایش علمی- پژوهشی «مسجد و نظم اجتماعی در ایران» با توجه به راهبرد «نهضت بازگشت به مسجد» به‌عنوان محور اصلی برنامه تحولی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و با همکاری مراکز علمی و دستگاه‌های فرهنگی در گستره ملی در تاریخ‌های ۱۹ و ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد. آیین اختتامیه این همایش چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در تهران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صداوسیما در مسابقه ۹۰ دقیقه‌ای ؛ ۹۵ تبلیغ پخش کرد!
  • کاری که تلویزیون با ما می‌کند!
  • فضای مجازی یکی از بسترهای مقابله دشمن با ارزش‌های اسلامی است
  • صداوسیما در مسابقه ۹۰ دقیقه‌ای ۹۵ تبلیغ پخش کرد!
  • تپسل و شیپور قرارداد همکاری امضا کردند
  • بازار ۵۰ میلیاردی تبلیغات در شیپور
  • کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»
  • رییس جدید اداره تبلیغات اسلامی شهرستان مشهد معارفه شد
  • بهترین سایت تبلیغات کسب و کار (لیست کامل سایت‌های زودبازده داخلی و خارجی)
  • قدردانی از بزرگان، جامعه را فاخر می‌کند